Doi români, judecaţi în Franţa pentru trafic de persoane

Doi români, în vârstă de aproximativ 30 de ani, au compărut marţi în faţa unui tribunal corecţional de la Valenciennes, în nordul Franţei, pentru participare la "trafic de fiinţe umane", potrivit judecătorului şi procurorului.

460 afișări
Imaginea articolului Doi români, judecaţi în Franţa pentru trafic de persoane

Doi români, judecaţi în Franţa pentru trafic de persoane (Imagine: AFP / MedifaxFoto)

Potrivit site-ului francez L'observateur Du Valenciennois, care nu le precizează identitatea, cei doi bărbaţi au fost arestaţi, pe 22 seprembrie 2011, la bordul unei furgonete, pe autostrada A2 Bruxelles-Paris, la nivelul comunei Crespin, de către o brigadă a poliţiei aeriene şi de frontieră.

Din cauza nervozităţii manifestate de către cei doi, funcţionarii au verificat vehiculul, marca Mercedes Vito, descoperind la bordul furgonetei înmatriculate în Spania şi special amenajate în acest sens 13 persoane de diverse naţionalităţi, înghesuite printre bagaje, "în condiţii contrare demnităţii umane", potrivit unuia dintre poliţişti.

Cei doi români au fost reţinuţi, încarceraţi şi vizaţi de o anchetă.

Potrivit anchetei, cele 13 persoane găsite în furgon proveneau din Bangladesh, Buthan şi Nepal. Unii au mărturisit că veneau de la Londra, unde ar fi plătit călăuze, fiecare în parte, cu câteva sute de euro.

Iniţial, ei ar fi fost ascunşi într-un camion, iar după ce au ajuns la Calais s-au dus pe jos la un punct de întâlnire, o benzinărie situată la nord de autostradă, de unde au venit să îi ia cei doi români, rezidenţi în Belgia, potrivit site-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici