Doliu la Moscova: Rusia a anunţat că i-au murit doi ofiţeri superiori

Extrem de discret când vine vorba despre propriile victime, Kremlinul s-a înduplecat şi a informat că a pierdut doi colonei în luptele din Ucraina.

3557 afișări
Imaginea articolului Doliu la Moscova: Rusia a anunţat că i-au murit doi ofiţeri superiori

Doliu la Moscova: Rusia a anunţat că i-au murit doi ofiţeri superiori

Ministerul rus al Apărării a anunţat moartea în luptă a doi ofiţeri superiori ai armatei. „Colonelii Viacheslav Makarov şi Evgeni Brovko au murit eroic în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, în timpul unui briefing, după cum scrie agenţia Tass.

Potrivit datelor suplimentare, Makarov a murit după ce a suferit o rană în lupte, iar Brovko şi-a pierdut viaţa la Bahmut (Artyomovsk, în limba rusă).

În ceea ce priveşte partea rivală, tot astăzi, aflat în vizită în Germania, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut cancelarului Olaf Scholz să sprijine eforturile mai multor aliaţi ai Kievului pentru aprovizionarea cu avioane de război, ca să respingă invazia rusă.

În timpul vizitei sale la Berlin, Zelenski a amintit că „în prezent lucrăm la crearea unei coaliţii de avioane de luptă. De asemenea, voi cere Germaniei să sprijine Ucraina în această coaliţie”, a spus el, la conferinţa de presă comună.

Până acum, cancelarul german a respins cu vehemenţă cererile de aprovizionare directă cu avioane de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici