Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

  • Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021 în urma eforturilor sale de a promova pacea între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU).
  • Numele preşedintelui SUA a fost pus pe listă de politicianul norvegian Christian Tybring-Gjedde, relatează Fox News.
  • "Cred că a făcut mai multe încercări de a crea pacea între naţiuni decât majoritatea celorlalţi nominalizaţi la Premiul Păcii", a declarat Tybring-Gjedde, un membru al Parlamentului cu patru mandate la activ.
2799 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Marţi, un oficial de la Casa Albă a anunţat că  Trump va organiza o ceremonie de semnare pe 15 septembrie a unui acord revoluţionar din Orientul Mijlociu care normalizează relaţiile dintre Israel şi EAU.

Ca parte a acordului, anunţat la Casa Albă la 13 august, după ce oficialii au spus că este rezultatul a 18 luni de discuţii, statul din Golf a fost de acord cu normalizarea relaţiilor cu Israelul, în timp ce Israelul a fost de acord să continue cu planurile de a suspenda anexarea Cisiordaniei.

Anul acesta au existat 318 de candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace.

Înscrierile trebuie făcute online şi toţi candidaţii sunt discutaţi înainte ca o listă scurtă cu cei demni să fie întocmită.

Scrisoarea Tybring-Gjedde către Comitetul Nobel a lăudat rolul preşedintelui SUA în îmbunătăţirea relaţiilor dintre naţiunile din Orientul Mijlociu, relatează Fox News.

El a scris: „După cum se aşteaptă ca alte ţări din Orientul Mijlociu să urmeze urmele EAU, acest acord ar putea transforma Orientul Mijlociu într-o regiune de cooperare şi prosperitate”.

Nu este prima dată când  Trump este nominalizat la premiu.

În 2018 a fost nominalizat în urma summitului său din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Preşedintele SUA nu a câştigat.

În 2009 preşedintele Barack Obama a câştigat premiul la doar nouă luni de la începutul mandatului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici