Donald Trump acuză Administraţia Barack Obama că a permis anexarea Crimeei de către Rusia

Anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia a avut loc în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama, acuză noul lider al SUA, Donald Trump, sugerând că fosta administraţie de la Washington a fost "prea blândă" cu Moscova.

4431 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză Administraţia Barack Obama că a permis anexarea Crimeei de către Rusia

Donald Trump acuză Administraţia Barack Obama că a permis anexarea Crimeei de către Rusia (Imagine: Hepta)

"Crimeea a fost luată de Rusia în timpul Administraţiei Obama. A fost Obama prea blând cu Rusia?", a transmis Donald Trump miercuri prin Twitter.

Preşedintele SUA, Donald Trump, se aşteaptă ca Rusia să returneze Ucrainei regiunea Crimeea şi să contribuie la reducerea violenţelor separatiste în regiunile est-ucrainene, a afirmat marţi seară Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. "Preşedintele Trump a arătat foarte clar că se aşteaptă ca Administraţia Rusiei să contribuie la reducerea escaladării violenţelor în Ucraina şi să returneze Crimeea. În acelaşi timp, preşedintele Trump se aşteaptă şi vrea să se înţeleagă bine cu Rusia", a declarat Sean Spicer în cursul unei conferinţe de presă.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014.

În replică la poziţia Casei Albe, Rusia a transmis miercuri că nu intenţionează să returneze Crimeea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici