Donald Trump ameninţă din nou că va închide graniţa cu Mexicul

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat din nou, miercuri, că va închide graniţa Statelor Unite cu Mexicul şi a cerut Congresului să ia măsuri urgente pentru a stopa imigraţia ilegală, despre care spune că reprezintă o urgenţă naţională, potrivit Reuters.

237 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă din nou că va închide graniţa cu Mexicul

Donald Trump ameninţă din nou că va închide graniţa cu Mexicul

„Congresul trebuie să elimine imediat breşele de securitate de la frontieră”, a scris Trump pe Twitter. „Dacă nu se va lua nicio măsură, graniţa sau porţiuni din graniţă se închide. Aceasta este o urgenţă naţională!”, a adăugat preşedintele american.

Donald Trump a declarat, vineri, că va închide graniţa săptămâna aceasta dacă Mexicul nu ia măsuri pentru a stopa migraţia. Ameninţarea a fost repetată marţi, cu menţiunea că nu a fost luată momentan nicio decizie oficială şi că problema va fi monitorizată.

Închiderea frontierei de sud a Statelor Unite ar perturba comerţul Statelor Unite şi ar afecta milioane de persoane care trec graniţa dintre Mexic şi Statele Unite în mod legal.

Oficialii Camerei de Comerţ a Statelor Unite au discutat în ultimele zile cu oficialii de la Casa Albă pentru a prezenta clar „consecinţele economice grave pe care această decizie le-ar putea genera la nivel naţional”, a anunţat Neil Bradley, reprezentant al Camerei de Comerţ.

Preşedintele Trump a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. De data aceasta, Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici