Donald Trump, apel la Recep Tayyip Erdogan pentru eliberarea unui pastor american acuzat în Turcia de terorism şi spionaj: "O ruşine totală"

Preşedintele american Donald Trump i-a solicitat, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, să intervină pentru eliberarea unui pastor american deţinut în Turcia pe baza unor acuzaţii de terorism şi spionaj, relatează agenţia de ştiri Dpa.

1573 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, apel la Recep Tayyip Erdogan pentru eliberarea unui pastor american acuzat în Turcia de terorism şi spionaj: "O ruşine totală"

Donald Trump, apel la Recep Tayyip Erdogan pentru eliberarea unui pastor american acuzat în Turcia de terorism şi spionaj

O instanţă din Turcia a decis miercuri că pastorul american Andrew Brunson, 50 de ani, trebuie să rămână închis în această ţară, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

Un oficial american a comentat asupra cazului, afirmând că "nu există vreo dovadă credibilă" că Brunson, care de doi ani este închis în Turcia, ar fi vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse.

Miercuri spre joi noapte, preşedintele Trump a cerut omologului său turc să-l elibereze pe pastorul american, afirmând că "a fost ţinut ostatic prea mult timp"

"O ruşine totală că Turcia nu eliberează din închisoare un respectat pastor american, Andrew Brunson", afirmă Trump pe Twitter.

"RT Erdogan ar trebui să facă ceva pentru eliberarea acestui minunat soţ& tată creştin. Nu a făcut nimic rău, iar familia sa are nevoie de el", a adăugat liderul de la Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici