Donald Trump consideră că ambasadorul britanic este "foarte stupid" / Cum a reacţionat Guvernul Marii Britanii

Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a catalogat drept "lipsite de respect" afirmaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, despre ambasadorul Marii Britanii şi despre premierul Theresa May.

1812 afișări
Imaginea articolului Donald Trump consideră că ambasadorul britanic este "foarte stupid" / Cum a reacţionat Guvernul Marii Britanii

Donald Trump consideră că ambasadorul britanic este "foarte stupid"

"Prietenii vorbesc sincer, iar eu aşa voi face: aceste comentarii sunt lipsite de respect şi greşite faţă de premierul nostru şi faţă de ţara noastră. Diplomaţii americani îi transmit opiniile private secretarului de Stat Mike Pompeo, aşa fac şi ai noştri! Spuneţi că alianţa Marea Britanie / SUA este cea mai mare din istorie şi sunt de acord, dar aliaţii trebuie să se trateze reciproc cu respect, aşa cum Theresa May a procedat mereu cu dumneavoastră. Ambasadorii sunt numiţi de Guvernul britanic, iar, dacă eu voi deveni prim-ministru, ambasadorul actual va rămâne în funcţie", a declarat, prin Twitter, Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe şi candidat pentru funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru britanic.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a catalogat drept "foarte stupid" pe ambasadorul Marii Britanii la Washington, Kim Darroch, pe care Guvernul Theresa May îl susţine în pofida polemicilor apărute după ce a numit "ineptă" Administraţia SUA.

"Ambasadorul sonat pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care să fim încântaţi, este un tip foarte stupid. Ar trebui să vorbească în ţara sa, cu premierul Theresa May despre eşecul negocierilor pe tema Brexit, nu să se supere de criticile mele referitoare la modul deficitar în care a fost gestionat dosarul", a transmis Donald Trump marţi prin Twitter.

Guvernul Theresa May a semnalat că îl susţine în continuare pe ambasadorul britanic de la Washington, deşi acesta a numit "ineptă" Administraţia Donald Trump, lucru care a atras furia liderului de la Casa Albă. "Nu putem schimba un ambasador la cererea ţării-gazdă. Sarcina ambasadorilor este de a oferi o evaluare onestă asupra a ceea ce se întâmplă în ţara respectivă", a declarat, pentru BBC, William Hague, unul dintre liderii Partidului Conservator şi fost ministru de Externe. Guvernul de la Londra încearcă să afle cum au ajuns în presă afirmaţiile pe care ambasadorul le-a făcut în rapoarte confidenţiale despre situaţia politică din SUA.

Donald Trump a declarat că ambasadorul Kim Darroch "nu este plăcut şi nici bine văzut" în Statele Unite, acuzând-o pe Theresa May că "a făcut o mizerie" din ieşirea Mari Britanii din Uniunea Europeană. "Vestea bună este că minunata Mare Britanie va avea curând un nou prim-ministru. Deşi mi-a plăcut în totalitate extraordinara vizită de stat de luna trecută, cel mai impresionat am fost de regină", a spus Trump.

Taguri:
sua,
m.britanie,
criză

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici