Donald Trump transmite Congresului proiectul de buget / Fondurile militare, majorate cu 0,3%

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va transmite luni Congresului proiectul de buget pentru viitorul an fiscal, o serie de programe în valoare de 4.890 de miliarde de dolari care prevăd majorarea cu 0,3% a fondurilor militare, informează cotidianul USA Today.

420 afișări
Imaginea articolului Donald Trump transmite Congresului proiectul de buget / Fondurile militare, majorate cu 0,3%

Donald Trump transmite Congresului proiectul de buget / Fondurile militare, majorate cu 0,3%

Bugetul militar propus este la nivelul de 740,5 miliarde de dolari, cu 0,3% în plus comparativ cu anul precedent. Programele care nu sunt destinate apărării ar urma să fie reduse cu 5%, până la nivelul de 590 de miliarde de dolari.

Actualul buget ar urma să se amortizeze în 15 ani, afirmă experţi care cunosc detaliat mecanismele bugetare.

Planul bugetar propus de Administraţia Donald Trump nu are şanse de a obţine aprobarea Congresului în această formă, în contextul în care opoziţia democrată este majoritară în Camera Reprezentanţilor, dar proiectul reflectă priorităţile Casei Albe înaintea scrutinului prezidenţial programat în noiembrie.

Pe fondul criticilor opoziţiei, Donald Trump a dat asigurări că programele sociale şi medicale nu vor fi restructurate în viitorul an fiscal. "Nu ne vom atinge de sistemul de securitate socială sau de Medicare în bugetul pe anul 2021. Doar democraţii le vor distruge prin distrugerea celei mai performante economii a ţării", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Conform cotidianului The Wall Street Journal, planul bugetar prevede reduceri bugetare în valoare de 4.400 de miliarde de dolari pentru următorul deceniu.

Donald Trump solicită, prin acest plan, încă două miliarde de dolari pentru proiectul de construire a zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici