Donald Tusk îndeamnă PE să respingă acordul multilateral ACTA

Premierul Poloniei, Donald Tusk, le-a cerut, vineri, liderilor Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic din PE, să respingă acordul multilateral ACTA, informează AFP.

385 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk îndeamnă PE să respingă acordul multilateral ACTA

Donald Tusk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le-am trimis astăzi o scrisoare tuturor liderilor partidelor reprezentate în cadrul PPE, cerându-le să respingă acordul ACTA în forma negociată de Comisia Europeană", a declarat Tusk.

"ACTA este o tentativă de respectare a drepturilor de autor, dar preţul, din punctul de vedere al libertăţii, este prea mare", adaugă premierul polonez, apreciind că acordul nu corespunde "realităţilor secolului XXI".

Guvernul polonez a semnat ACTA pe 26 ianuarie, la Tokyo, la fel ca alte 21 de state membre UE.

Semnarea acordului a stârnit un val de proteste fără precedent. Zeci de mii de polonezi, majoritatea tineri, au ieşit pe străzi pentru a denunţa acest text.

Pe fondul protestelor, Tusk a anunţat suspendarea ratificării acordului de către Parlamentul polonez.

"Poziţia noastră în privinţa ACTA nu fusese analizată. Am greşit", a recunoscut primul-ministru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici