Un bărbat, plasat în arest preventiv după accidentarea mortală a copilului român la Paris

Două persoane au fost arestate, iar una a fost plasată în detenţie joi, după ce un copil român a fost accidentat mortal de o camionetă, ai cărei ocupanţi au fugit de la locul accidentului marţi, la Paris, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

192 afișări
Imaginea articolului Un bărbat, plasat în arest preventiv după accidentarea mortală a copilului român la Paris

Două arestări şi o reţinere după accidentarea mortală a copilului român la Paris (Imagine: Shutterstock)

Cei doi fugari, suspectaţi că au lovit marţi un copil român în vârstă de cinci ani, care murit din cauza rănilor, au fost arestaţi.

Primul bărbat a fost arestat joi dimineaţa, dar a fost eliberat la scurt timp după aceea.

Al doilea a fost arestat joi la prânz, în regiunea pariziană. El a fost plasat în detenţie preventivă şi era audiat. Potrivit postului de radio RTL, el a fost arestat la Plaine Saint-Denis (Seine-Saint-Denis).

Suspectul "era în mod vizibil pe punctul de părăsi Franţa, către Algeria", potrivit postului.

Autorităţile urmează să stabilească dacă bărbatul plasat în detenţie preventivă era sau nu şoferul vehiculului care a accident mortal copilul, în Arondismentul al XI-lea.

Cei doi au fost arestaţi în urma unei "anchete de proximitate", a precizat o sursă din cadrul poliţiei, îndemnând la prudenţă în privinţa gradului implicării celui de-al doilea suspect arestat.

Anchetatori din cadrul Serviciului judiciar pentru accidente (STJA), căruia i-a fost încredinţată ancheta, se aflau în posesia numărului de înmatriculare a vehicului vizat, potrivit acestei surse.

Accidentul a avut loc marţi, către ora locală 14.30 (15.30, ora României), pe bulevardul Ménilmontant, în estul Parisului.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, copilul a traversat la aproximativ zece metri de o trecere protejată, după mama sa şi o mătuşa, care au plecat să cumpere un suc de cealaltă parte a bulevardului. Copilul a fost izbit de camionetă. Şoferul şi pasagerul camionetei au fugit de la locul accidentului pe jos, după ce au abandonat vehculul nu departe de locul dramei.

Tatăl şi sora victimei, audiaţi de către anchetatori, au declarat că băiatul "nu încerca să fugă de un control al poliţiei", aşa cum au afirmat iniţial unele publicaţii care au dezvăluit accidentul, ci a "traversat să ia un suc", potrivit unei surse judiciare.

Parchetul din Paris a deschis miercuri o anchetă pentru "omucidere involuntară agravată de un delict de fugă" de la faţa locului unui accident rutier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici