DUELUL OBAMA - ROMNEY. Şansele candidaţilor după prima dezbatere pentru alegerile prezidenţiale SUA - Sondajele şi părerile experţilor după confruntare

Republicanul Mitt Romney, care s-a confruntat cu Barack Obama în cursul primei dezbateri prezidenţiale, şi-a păstrat şansele de a reveni în cursa pentru Casa Albă, dar pentru a triumfa la 6 noiembrie trebuie să confirme.

2629 afișări
Imaginea articolului DUELUL OBAMA - ROMNEY. Şansele candidaţilor după prima dezbatere pentru alegerile prezidenţiale SUA - Sondajele şi părerile experţilor după confruntare

Şansele candidaţilor după prima dezbatere pentru alegerile prezidenţiale SUA. Sondajul realizat de CNN şi părerile experţilor

Un sondaj CNN publicat la o oră după dezbatere arată că pentru 67 la sută din persoanele chestionate Mitt Romney a fost câştigător, în timp ce 25 la sută din acestea au afirmat că preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, a fost mai bun în timpul confruntării ce s-a desfăşurat la Denver (Colorado, vest).

"Nu cred că există nici cea mai mică îndoială (...) Romney a câştigat", a afirmat G. Terry Madonna, de la Franklin and Marshall College, care a urmărit dezbaterile prezidenţiale americane începând din 1960. "A fost mai dinamic, fără să fie provocator sau combativ", a spus expertul.

În schimb, Obama, care s-a izolat timp de două zile pentru a se pregăti, a părut "un pic prost dispus şi iritat, nu a părut să stea la pândă, nu l-a atacat prea tare pe Romney", a remarcat Clyde Wilcox, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Georgetown.

De pildă, Obama nu a menţionat celebra înregistrare video sustrasă în care candidatul conservator apare evocând mentalitatea de "victimă" de care dau dovadă 47 la sută din americani, în timp ce democraţii şi-au concentrat numeroase mesaje publicitare pe acest subiect, a afirmat Wilcox.

Totuşi, Mitt Romney nu a dat lovitura de graţie, a subliniat profesorul de ştiinţe politice Kareem Crayton de la Universitatea Carolina de Nord.

"Nu a fost un episod care să schimbe natura cursei. Totuşi, a fost un rezultat foarte bun" pentru Romney, a afirmat profesorul. Dar prestaţia lui Obama nu a dus la pierderea respectului pentru acesta şi "nu cred că vreuna din tabere va folosi fragmente (din această dezbatere) în mesaje publicitare negative", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici