Duma de Stat din Rusia cere anchetă pentru a vedea dacă forţele străine sunt implicate în presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi

  • Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut să se cerceteze dacă în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi se află forţe străne.
  • Kremlinul anunţase că nu este nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi.
1760 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat din Rusia cere anchetă pentru a vedea dacă forţele străine sunt implicate în presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi
Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut uneia dintre comisiile sale să cerceteze dacă în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi se află forţe străne, în încercarea de a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei. 
 
”Comisia pentru securitate a Dumei de Stat va primi instrucţiuni să analizeze ce s-a întâmplat pentru a înţelege dacă aceasta a fost o tentativă din partea unor state străine de a afecta sănătatea unui cetăţean rus pentru a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei, precum şi pentru a formula noi acuzaţii împotriva ţării noastre", a afirmat într-un comunicat Viaceslav Volodin, potrivit Reuters.
 
În cursul zilei de marţi, Kremlinul anunţase că nu este nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi şi că diagnosticul iniţial al spitalului german, care arată că opozantul rus prezintă urme de otrăvire, nu este încă unul concludent.
 
Medicii de la Spitalul Charite din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că Aleksei Navalnii prezinta ”urme de otrăvire.”
 
”Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otravirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază,” a explicat într-un comunicat conducerea spitalului din Berlin, unde se află Navalnii.
 
”Otrava specifică nu a fost încă identificată şi a fost lansată o noua analiză de mare anvergură,” se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici