Economistul Plamen Oreşarski, desemnat de preşedintele Bulgariei să formeze noul Guvern

Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev l-a desemnat joi pe economistul Plamen Oreşarski, candidatul propus de socialişti, să formeze un Guvern, în timp ce fostul premier Boiko Borisov, câştigătorul alegerilor, a renunţat la mandat în aceeaşi zi.

103 afișări
Imaginea articolului Economistul Plamen Oreşarski, desemnat de preşedintele Bulgariei să formeze noul Guvern

Economistul Plamen Oreşarski, desemnat de preşedintele Bulgariei să formeze noul Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îl desemnez pe candidatul Plamen Oreşarski să formeze un Guvern", a declarat Pleveneliev.

Fost ministru de Finanţe (2005-2009) în Guvernul liderului socialist Serghei Stanişev, Oreşarski, neafiliat politic, a promis să ia măsuri urgente împotriva sărăciei şi să controleze preţul energiei. El a promis că va ameliora climatul de afaceri pentru a încuraja crearea de locuri de muncă şi pentru a reforma sănătatea publică.

"Voi face tot posibilul (...) să realizez reformele necesare", a asigurat el.

Fostul premier bulgar, Boiko Borisov, al cărui partid conservator GERB a câştigat alegerile legislative din 12 mai, a anunţat joi că renunţă să formeze Guvernul.

"Noi nu avem nicio şansă să obţinem aprobarea Guvernului în Parlament", a declarat Boiko Borisov.

Declaraţia a fost făcută după ce celelalte trei partide - socialiştii din PSB, liberalii din MDL şi ultranaţionaliştii din Ataka - s-au aliat împotriva GERB.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici