Edogan acuză UE că nu plătit cele trei miliarde de euro promise Turciei pentru acordul privind imigraţia

Uniunea Europeană încă nu plătit cele trei trei miliarde de euro promise Turciei pentru acordul privind limitarea imigraţiei, a declarat miercuri preşedintele turc Tayyip Erdogan, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

1719 afișări
Imaginea articolului Edogan acuză UE că nu plătit cele trei miliarde de euro promise Turciei pentru acordul privind imigraţia

Edogan acuză UE că nu plătit cele trei miliarde de euro promise Turciei pentru acordul privind imigraţia (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit acordului între Uniunea Europeană şi Turcia, Ankara şi-a dat aprobarea pentru primirea înapoi a imigranţilor sirieni care au ajuns ilegal până Grecia în schimbul trimiterii unor refugiaţi în Europa, aceştia urmând să fie redistribuiţi în statele membre.

În schimb, Ankara a primit o serie de concesii din partea UE, printre care un ajutor financiar consistent, liberalizarea regimului vizelor pentru cetăţeni turci şi accelerarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar.

Preşedintele turc a mai acuzat liderii europeni că nu şi-ar respecta partea lor de înţelegere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici