Cel puţin 2.900 de imigranţi, decedaţi sau dispăruţi în timpul traversării Mării Mediterane în 2016

Cel puţin 2.900 de imigranţi au decedat sau au fost daţi dispăruţi, în primele şase luni ale anului 2016, în timpul încercării de traversare a Mării Mediterane, reprezentând o creştere de 37 la sută faţă de ultimele şase luni ale anului precedent, a anunţat Organizaţia Mondială a Migraţiei.

376 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 2.900 de imigranţi, decedaţi sau dispăruţi în timpul traversării Mării Mediterane în 2016

Cel puţin 2.900 de imigranţi, decedaţi sau dispăruţi în timpul traversării Mării Mediterane în 2016

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în zona centrală a Mării Mediterane. Pe ruta din această zonă, folosită de imigranţii care încearcă să traverseze marea venind dinspre Africa de Nord pentru a ajunge în Italia, au călătorit aproximativ 70.000 de persoane în prima jumătate a anului 2016, fiind înregistrate un număr de 2.484 de decese.

Frank Laczko, directorul Centrului de analiză a datelor privind migraţia globală, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Migraţiei, a declarat că: "Numărul persoanelor care au traversat nu a crescut foarte mult, însă riscul de pierdere a vieţii rămâne ridicat şi este în creştere".

Pe de altă parte, ruta din estul Mediteranei a fost folosită de 154.000 de persoane care au ajuns în Grecia venind dinspre Turcia şi s-au înregistrat 376 de decese în primele şase luni ale acestui an. În anul 2015, aproximativ 885.000 de imigranţi au folosit această rută pentru a ajunge în Grecia, însă numărul celor care folosesc această rută a scăzut cu 98% după intrarea în vigoare a acordului între UE şi Turcia privind limitarea migraţiei, din martie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici