Elon Musk votează cu republicanii. Între timp, Twitter înregistrează o creştere record de utilizatori

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, i-a îndemnat pe americani să aleagă marţi un Congres Republican la alegerile intermediare din SUA pentru a contrabalansa majoritatea democrată a partidului preşedintelui Joe Biden.

2640 afișări
Imaginea articolului Elon Musk votează cu republicanii. Între timp, Twitter înregistrează o creştere record de utilizatori

Elon Musk, Twitter

„Puterea partajată limitează excesele ambelor partide, prin urmare recomand să votezi pentru un Congres republican, având în vedere că Preşedinţia este democrată”, a spus Musk într-un tweet postat luni către cei peste 110 de milioane de adepţi ai săi.

Republicanii sunt favorizaţi să câştige o majoritate în Camera Reprezentanţilor la alegerile de marţi conform sondajelor. 

Mai târziu, el a adăugat: „Sunt deschis ideii de a vota din nou cu democraţii în viitor”. 

 

 

 

Musk a criticat administraţia Biden şi democraţii pentru propunerile lor de a impozita miliardarii şi de a acorda mai multe stimulente fiscale vehiculelor electrice fabricate de sindicate. Tesla nu are sindicate la fabricile sale din SUA.

Republicanii ar putea folosi o majoritate în oricare dintre camere pentru a opri agenda lui Biden şi pentru a lansa investigaţii potenţial dăunătoare din punct de vedere politic asupra administraţiei şi familiei lui Biden.

Întrebată despre comentariile lui Musk, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus: „Preşedintele a vorbit adesea despre importanţa votului şi o voi lăsa acolo pentru a nu mă implica în niciun fel de conversaţie electorală”, transmite Reuters

Multe celebrităţi americane au renunţat la conturile lor în semn de protest faţă de politica de libertate de expresie absolută promovată de miliardar, dar Financial Times  scrie că Twitter are cea mai mare rată de creştere a numărului de noi utilizatori din istoria platformei. 

 

De la preluarea Twitterului de către Musk, sunt cu 20% mai mulţi utilizatori zilnici monetizabili.

 

Twitter are peste 15 milioane de mDAU, „depăşind pragul sfertului de miliard” de la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, când a încetat să mai raporteze situaţia financiară ca o companie publică.

Când Musk le-a ordonat angajaţilor să reînnoiască abonamentul la Twitter Blue privind verificarea, el a vrut ca preţul să crească la 20 de dolari pe lună şi să solicite ca toate conturile verificate existente să plătească în 90 de zile.

După ce autorul Stephen King şi alţii s-au plâns de preţ, Musk a scăzut rapid preţul la 8 dolari pe lună. 

 

 

 

Elon Musk a postat un meme în care explica că accesul la Twitter va fi gratuit pentru cei care nu vor să plătească lunar pentru bifa albastră, dar nu vor beneficia de avantajele abonamentului.

Într-un alt meme, el a evidenţiat cum unele persoane plătesc 8 dolari pentru un mikshake pe care îl consumă în doar câteva minute, dar se plâng că nu pot plăti 8 dolari un abonament pentru 30 de zile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici