Elveţia analizează posibilitatea introducerii unor cote pe piaţa muncii pentru cetăţenii UE

Autorităţile cantonale din Elveţia au propus, joi, Guvernului federal instituirea unor criterii locale de selectare a personalului străin, în scopul limitării imigraţiei din ţările Uniunii Europene fără a exista repercusiuni asupra libertăţii de circulaţie, informează site-ul agenţiei Reuters.

490 afișări
Imaginea articolului Elveţia analizează posibilitatea introducerii unor cote pe piaţa muncii pentru cetăţenii UE

Elveţia analizează posibilitatea introducerii unor cote pe piaţa muncii pentru cetăţenii UE

Planul de protejare a locurilor de muncă din Elveţia intervine în contextul negocierilor dintre Guvernul de la Berna şi Comisia Europeană pe tema limitării imigraţiei, după ce elveţienii au avut această opţiune într-un referendum desfăşurat în 2014.

Planul prezentat de cele 26 de cantoane semiautonome prevede acordarea de prioritate la angajare elveţienilor în anumite sectoare dacă imigraţia netă din UE depăşeşte nivelul din ţările membre ale Blocului comunitar. Sectoarele din Elveţia în care rata şomajului este cea mai mare sunt construcţiile, retailul şi serviciile de catering.

Rămâne de văzut dacă Uniunea Europeană şi statele membre vor accepta propunerile Elveţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici