Emiratele Arabe Unite şi Franţa vor ajunge la un acord privind motorina

Franţa şi Emiratele Arabe Unite (EAU) vor semna luni un acord prin care Emiratele Arabe Unite vor garanta aprovizionarea cu motorină a Franţei, a declarat o sursă din cadrul preşedinţiei franceze, în timp ce Parisul încearcă să îşi diversifice aprovizionarea cu hidrocarburi, pe fondul războiului.

3090 afișări
Imaginea articolului Emiratele Arabe Unite şi Franţa vor ajunge la un acord privind motorina

Acordul coincide cu vizita la Paris a preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, între 17 şi 19 iulie, prima sa vizită de stat în străinătate de când a preluat mandatul de la fratele său vitreg, în luna mai, şi prima efectuată de un lider din Emiratele Arabe din 1991, relatează Reuters.

Acordul de luni „vizează să aducă garanţii din partea Emiratelor Arabe Unite pentru a furniza Franţei cantităţi de motorină”, a declarat oficialul.

Cele două ţări vor conveni, de asemenea, asupra unui parteneriat energetic global şi strategic pentru a identifica proiecte comune în sectoare precum hidrogenul, energia regenerabilă şi nucleară în ţările lor respective şi în alte părţi, a declarat oficialul, adăugând că va fi creat şi un fond pentru climă.

De asemenea, va fi lansat un nou consiliu de afaceri franco-emiratez, care va fi condus de şeful TotalEnergies, Patrick Pouyanne, a mai spus acesta.

Consilierul diplomatic al MBZ, Anwar Gargash, a declarat că Abu Dhabi doreşte să îşi aprofundeze legăturile economice şi culturale cu Parisul, concentrându-se pe tehnologie şi pe energiile viitorului, dar că petrolul rămâne vital, având în vedere perspectivele geostrategice actuale.

„În mod tradiţional, petrolul nostru a fost vândut în Orientul Îndepărtat. Cred că, în prezent, există un interes mai mare pentru petrolul nostru în Europa... aşa că, în afară de asta, interesul nostru faţă de Franţa se referă la energia durabilă şi la energia viitorului”, a declarat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici