Emisarul Rusiei la NATO: Activarea centrelor NATO din Europa de Est ancorează în contracararea unei ameninţări fantomă. Este distructiv

Alexander Gruşko, emisarul Rusiei la NATO, a spus vineri că activarea unităţilor de integrare a forţelor pe flancul estic ancorează maşinăria militară a NATO în contracararea "unei ameninţări fantomă din Est".

288 afișări
Imaginea articolului Emisarul Rusiei la NATO: Activarea centrelor NATO din Europa de Est ancorează în contracararea unei ameninţări fantomă. Este distructiv

Emisarul Rusiei la NATO: Activarea centrelor NATO din Europa de Est ancorează în contracararea unei ameninţări fantomă. Este distructiv

"Este evident că deschiderea unităţilor de integrarea a forţelor în şase ţări est-europene ancorează virajul maşinăriei militare a NATO pentru a contracara «o ameninţare fantomă din Est »", a scris vineri Gruşko pe Twitter.

Emisarul a mai spus că această decizie, care face parte din eforturile NATO de a-şi întări flancul estic, va hrăni un climat de confruntare creat artificial în relaţiile cu Rusia. În opinia sa, această decizie este împotriva intereselor securităţii europene şi regionale.

"Acest lucru va alimenta o tendinţă către crearea liniilor de divizare a Europei. Indiferent de pretenţiile potrivit cărora acest pas nu intră în contradicţie cu Actul Fundamental NATO-Rusia, este distructiv", a mai spus emisarul rus.

Şase centre de comandament NATO şi-au început activitatea marţi, în şase state din Europa de Est - Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Bulgaria şi România.

Decizia înfiinţării acestor Unităţi de Integrare a Forţelor NATO a fost luată la Summitul din Ţara Galilor, în septembrie 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici