Emmanuel Macron a luat legătura cu Maia Sandu. Franţa nu lasă Republica Moldova la greu

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, liderul de la Paris reafirmând sprijinul pentru Republica Moldova, în acţiunile de contracarare a presupuselor tentative ruse în scopul destabilizării, precum şi pe parcursul european.

796 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a luat legătura cu Maia Sandu. Franţa nu lasă Republica Moldova la greu

Emmanuel Macron a luat legătura cu Maia Sandu. Franţa nu lasă Modlvoa la greu

Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Maia Sandu susţinerea sa în contextul "tentativelor ruse în scopul destabilizării" şi al "tensiunilor", a comunicat Palatul Elysée, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Franţei a salutat, în cursul convorbirii telefonice, "eforturile" Republicii Moldova, candidată pentru admiterea în Uniunea Europeană, în sensul aplicării reformelor, în special în domeniul "justiţiei" şi pentru "îmbunătăţirea acţiunilor de combatere a corupţiei", subliniază Preşedinţia Franţei.

Preşedintele Maia Sandu a denunţat în mai multe rânduri presupuse acţiuni ruse în scopul destabilizării Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat recent o rezoluţie prin care a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi a denunţat atrocităţi atribuite armatei ruse. Însă Administraţia Rusiei a recomandat Republicii Moldova să evite "retorica antirusă" şi a denunţat "informaţiile false" privind presupuse planuri de a destabiliza situaţia, cerând Chişinăului să coopereze, inclusiv în problema transnistreană.

În schimb, Administraţia Statelor Unite a acuzat Rusia că încearcă destabilizarea Republicii Moldova, anunţând că va oferi susţinere acestei ţări prin transmiterea de informaţii şi prin asistenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
r.moldova,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici