Epidemia de gripă din Ucraina provoacă moartea a 239 de persoane

Epidemia de gripă şi dificultăţi respiratorii acute au provocat moartea a 239 de persoane în Ucraina, unde preşedintele Viktor Iuşcenko s-a declarat dispus să se vaccineze public pentru a le oferi un exemplu compatrioţilor săi.

30 afișări
Imaginea articolului Epidemia de gripă din Ucraina provoacă moartea a 239 de persoane

Epidemia de gripă din Ucraina provoacă moartea a 239 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 1,25 de milioane de ucraineni s-au îmbolnăvit şi 239 au murit, de la sfârşitul lui octombrie, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii, publicat joi seara şi citat de Interfax.

Bilanţul precedent, publicat miercuri, menţiona 1,12 milioane de bolnavi şi 189 de morţi.

În total, au fost identificate 85 de cazuri de gripă A H1N1, dintre care 15 mortale, au anunţat joi autorităţile sanitare citate de Interfax.

În timp ce vaccinurile generează multă neîncredere în Ucraina, preşedintele Iuşcenko s-a declarat dispus să se vaccineze.

"Eu sunt gata să fiu primul ... căruia i se administrează acest vaccin sub ochii întregii naţiuni, pentru a oferi un exemplu", a declarat el în timpul unei vizite în centrul ţării, potrivit Interfax.

Ministerul Sănătăţii le-a cerut ucrainenilor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere şi a solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să trimită Kievului 15 milioane de doze de vaccin împotriva virusului H1N1.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici