Exerciţiu de pregătire în eventualitatea unei pene electrice uriaşe în Coreea de Sud

Sirenele au răsunat joi pe teritoriul Coreei de Sud, iar toate garniturile de metrou s-au oprit, în timp ce locuitorii erau îndemnaţi să oprească aparatele de uz casnic şi calculatoarele, în cadrul unui exerciţiu naţional de pregătire în vederea unei eventuale pene electrice uriaşe.

162 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu de pregătire în eventualitatea unei pene electrice uriaşe în Coreea de Sud

Exerciţiu de pregătire în eventualitatea unei pene electrice uriaşe în Coreea de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul acestui exerciţiu de aproximativ 20 de minute, prezentatori de televiziune au cerut sud-coreenilor să stingă toate luminile, să oprească aparatele de uz casnic, calculatoarele şi încălzirea, atât acasă, cât şi la birou.

Acest exerciţiu intervine în contextul în care iarna 2012-2013 este extrem de dură, iar nivelul rezervelor electrice a scăzut foare mult.

Guvernul a emis mai multe alerte, luna trecută, declanşate în mod automat atunci când rezervele coboară la nivelul de aproximativ patru milioane de kilowaţi, timp de 20 de minute.

Exerciţiul de joi are la bază un scenariu în care rezervele scad sub un nivel de două milioane de kilowaţi.

"Dacă rezervele scad sub nivelul de două milioane de kilowaţi, situaţia devine gravă, iar oprirea unei singure centrale electrice poate cauza o pană de electricitate la nivel naţional", a declarat ministrul Economiei Hong Suk-woo pentru postul naţional.

În anumite staţii de metrou erau organizate exerciţii de salvare a unor pasageri blocaţi în ascensoare sau în garnituri, între două staţii.

Temperaturile au coborât, la nivelul întregii ţări, la niveluri care nu au mai fost atinse de decenii, atât în decembrie, cât şi în ianuarie, până la minus 26 de grade în nord, aproape de frontiera cu Coreea de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici