Explozia de la Chişinău: Autorul a fost identificat!

Procurorul General al R. Moldova, Valeriu Zubco, a declarat că a fost identificată persoana care a provocat explozia unei grenade de tip RG-42, miercuri seara, în spatele Porţilor Sfinte, în timpul concertului dedicat Hramului Chişinăului, transmite Info-Prim Neo, în pagina electronică.

118 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Chişinău: Autorul a fost identificat!

Explozia de la Chişinău: Autorul a fost identificat! (Captura video)

Potrivit lui Zubco, comisia de anchetă creată pentru investigarea acestui caz a identificat suspectul datorită declaraţiilor martorilor. Aceştia au indicat o persoană care se afla în locul în care s-a petrecut deflagraţia, au dat detalii privind discuţiile purtate de aceasta şi au descris-o.

Este vorba despre un tânăr care în prezent este căutat. Zubco nu a dat numele persoanei bănuite pentru a nu prejudicia ancheta.

Procurorul General apreciază că există o legătură între explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cele două apeluri telefonice cu ameninţări venite în anticamera premierului Vlad Filat. Concluzia lui este că s-a urmărit scopul de a intimida populaţia.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de Interne, Victor Catan, a declarat că ameninţările telefonice, înregistrate în anticamera premierului, se refereau la unele reforme ale guvernării, dar nu se făcea referire la posibile atentate teroriste.

În urma deflagraţiei de miercuri au fost răniţi peste 40 de tineri şi minori. Conform legislaţiei în vigoare, persoana care a aruncat grenada la concertul din centrul Chişinăului va fi privată de libertate pe un termen cuprins între 8 şi 15 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici