Premierul moldovean a primit două apeluri de ameninţare în momentul exploziei de miercuri

Două apeluri telefonice de ameninţare au fost înregistrate în anticamera premierului Republicii Moldova, Vlad Filat, miercuri seara, în momentul producerii exploziei din centrul Chişinăului, a anunţat Guvernul, citat de site-ul Unimedia.md.

14 afișări
Imaginea articolului Premierul moldovean a primit două apeluri de ameninţare în momentul exploziei de miercuri

Premierul moldovean Vlad Filat (Imagine: Lucian Stănescu/Mediafax Foto)

Informaţia a fost făcută publică joi, în cadrul unei şedinţe operative, convocată de premierul Vlad Filat, la care au participat directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Gheorghe, prim-viceprocurorul general, Vasile Pascari, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, şi alţi funcţionari.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a declarat că explozia s-a produs la ora locală 22.05 (22.05, ora României), fiind rănite peste 40 de persoane. Acestea se află în afara oricărui pericol, majoritatea fiind externate, după ce au primit îngrijiri medicale. "În prezent se întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie", a declarat el. El a adăugat că se mizează, de asemenea, pe sprijinul cetăţenilor care ar putea oferi informaţii utile pentru anchetă.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) a declarat că acest serviciu a mobilizat efectivul "necesar pentru a obţine informaţii utile anchetei".

Prim-viceprocurorul General a anunţat, totodată, că Pocuratura Generală va demara o "anchetă penală asupra acestui caz, pentru a stabili circumstanţele şi vinovaţii".

Prim-ministrul a cerut clarificarea cât mai rapidă a circumstanţelor producerii exploziei. El a menţionat că elucidarea acestui caz trebuie să elimine orice suspiciuni, astfel încât oamenii să se simtă protejaţi şi în siguranţă.

Vladimir Filat a mai informat că, joi dimineaţa, a mers personal la locul producerii deflagraţiei, după care a vizitat la spital persoanele rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici