Explozie în centrul Istanbulului, în apropiere de o universitate şi zone turistice. Cel puţin 11 morţi şi 36 de răniţi - FOTO

Unsprezece persoane, şapte poliţişti şi patru civili, au murit şi alte treizeci şi şase au fost rănite într-un atac cu bombă care a avut loc marţi dimineaţă într-un cartier din centrul Istanbulului, a anunţat guvernatorul oraşului, Vasip Sahin, citat de Le Figaro online.

5875 afișări
Imaginea articolului Explozie în centrul Istanbulului, în apropiere de o universitate şi zone turistice. Cel puţin 11 morţi şi 36 de răniţi - FOTO

Explozie în centrul Istanbulului, în apropiere de o universitate şi zone turistice. Cel puţin 11 morţi şi 36 de răniţi - FOTO

UPDATE 17:05 - Patru suspecţi, reţinuţi în cazul atentatului de la Istanbul, soldat cu 11 morţi

Patru persoane au fost reţinute marţi de autorităţile turce, suspectate de implicare în cazul atentatului de dimineaţă din centrul Istanbului, soldat cu 11 morţi şi 36 de răniţi, după ce ar fi închiriat maşina-capcană care a fost folosită în atac, relatează publicaţia turcă Hurriyet.

Maşina care a fost folosită în atacul de marţi dimineaţă a fost închiriată, fiind detonată de la distanţă, relatează agenţia privată Dogan.

Patru persoane implicate în procedura de închiriere a respectivului autovehicul au fost reţinute de autorităţile turce şi duse la secţii de poliţie pentru a fi interogate.

În urma exploziei, s-ar fi auzit şi focuri de armă, scrie agenţia turcă de stat Anadolu.

UPDATE 11:00 - Unsprezece persoane, şapte poliţişti şi patru civili, au murit şi alte treizeci şi şase au fost rănite într-un atac cu bombă care a avut loc marţi dimineaţă într-un cartier din centrul Istanbulului, a anunţat guvernatorul oraşului, Vasip Sahin, citat de Le Figaro online.

UPDATE 10:11 - Două persoane au murit şi alte opt au fost rănite marţi dimineaţa, după ce un vehicul al poliţiei a fost vizat de un atac cu bombă în centrul Istanbulului, informează postul de ştiri Haberturk, citat de Reuters online.

Explozia a avut loc în districul Vezneciler, potrivit presei locale.

Anterior, postul de televiziune a anunţat că este vorba despre un atentat cu bombă care viza un vehicul al poliţiei.

Ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Atacul a avut loc în apropiere de Universitatea din Istanbul şi de centrul istoric al oraşului.

O maşină încărcată cu explozibili a fost detonată de la distanţă, în timp ce un autobuz al poliţiei trecea prin apropiere, potrivit CNN Turk.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici