EXPLOZII la maratonul din BOSTON: Cel puţin trei morţi şi 144 de răniţi. FBI: Exploziile sunt ATACURI TERORISTE. Obama: Autorii ATACURILOR vor fi aduşi în faţa justiţiei - FOTO, VIDEO

Două EXPLOZII au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului din BOSTON. Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin trei morţi şi 144 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, relatează CNN. Cele două explozii s-au produs "simultan", în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului poliţiei din Boston Ed Davis, care în cursul serii a anunţat că bilanţul a crescut de la doi la trei morţi.

15810 afișări
Imaginea articolului EXPLOZII la maratonul din BOSTON: Cel puţin trei morţi şi 144 de răniţi. FBI: Exploziile sunt ATACURI TERORISTE. Obama: Autorii ATACURILOR vor fi aduşi în faţa justiţiei - FOTO, VIDEO

EXPLOZII la maratonul din BOSTON (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre morţi se numără şi un copil, în vârstă de opt ani, alţi opt minori primind îngrijiri medicale, conform Boston Globe.

Cel puţin zece persoane rănite au membrele amputate, potrivit unui expert în terorism.

Momentul în care s-a produs una dintre explozii a fost surprins de un cameraman.

UPDATE: Cele două explozii s-au produs "simultan", în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului poliţiei din Boston Ed Davis, care în cursul serii a anunţat că bilanţul a crescut de la doi la trei morţi.

Guvernatorul statului Deval Patrick a vorbit despre "peste 100 de răniţi dintre care unii sunt în stare gravă". Un băiat în vârstă de opt ani ar fi una dintre cele trei victime, potrivit presei americane, iar mai mulţi răniţi sunt, de asemenea, copii.

UPDATE: Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare după atacurile din Boston, iar autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei, afirmă preşedintele Barack Obama.

"Încă nu ştim cine a făcut acest lucru. Nu trebuie să ne grăbim cu concluziile. Dar vom afla cine sunt autorii şi de ce au făcut asta; vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Obama, precizând că Administraţia federală pune la dispoziţie toate resursele pentru ajutarea autorităţilor statale şi locale din Massachusetts.

"Eu şi Michelle suntem alături în rugăciuni de victimele acestor evenimente", a precizat Obama.

Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Internă, şi directorul FBI îl ţin la curent pe preşedinte în legătură cu evenimentele din Boston şi cu situaţia securităţii Statelor Unite.

Obama a cerut autorităţilor federale să ofere întregul sprijin autorităţilor statale după atentatele din Boston, relatează CNN.

Deasupra oraşului Boston au fost instituite restricţii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autorităţile au sporit securitatea în New York şi Washington, DC.

Sistemul de telefonie mobilă a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.

UPDATE: FBI consideră exploziile din Boston atacuri teroriste

Biroul Federal de Investigaţii din SUA consideră "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirmă surse oficiale, citate de CNN.

Anchetatorii FBI nu au stabilit încă dacă este vorba de un complot terorist intern sau de unul internaţional.

UPDATE: Un suspect în cazul atentatelor comise în Boston a fost reţinut, fiind un saudit în vârstă de 20 de ani care se află la un spital din oraş, afirmă surse citate de ziarul New York Post.

Nu se ştie cu claritate dacă suspectul a fost rănit în atentate sau a suferit un şoc traumatic.

UPDATE: Cel puţin doi morţi şi 49 de răniţi în atentatele din Boston - poliţie

UPDATE: Exploziile produse la maratonul din Boston sunt un "atac terorist", anunţă autorităţile americane.

Cele două explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declanşate aproape simultan, la 15-20 de metri distanţă unul de celălalt, în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat şeful poliţiei din Boston, Ed Davis.

O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore. Nu există informaţii despre eventuale victime în al treilea incident.

Poliţia din Boston a îndemnat cetăţenii să dea dovadă de prudenţă şi să evite ieşirile neesenţiale.

UPDATE: O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, anunţă poliţia, citată de CNN.

Şeful poliţiei din Boston a declarat că primele două explozii, cele produse la maraton, au avut loc aproape simultan, în timp ce a treia a avut loc după aproximativ două ore, la Biblioteca J.F. Kennedy din oraş.

Potrivit poliţiei, este foarte probabil ca cele trei incidente să aibă legătură între ele.

UPDATE: Sportiv de origine română: Am ajuns la hotel şi am vazut explozia. Sunt şocat

Un sportiv de origine română participant la maratonul de la Boston, Andrei Flueraşu, a declarat pentru gandul.info că el terminase competiţia cu câteva ore înaintea exploziilor de la finişul cursei şi că a văzut incidentele după ce a ajuns la hotel, precizând că e şocat de "vestea îngrozitoare".

"Sunt deja inapoi la hotel, departe de linia de sosire şi la fel de şocat ca toată lumea să aud vestea asta îngrozitoare", a precizat Andrei Flueraşu pentru gandul.info.

UPDATE: Încă două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de CNN.

Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele în care au fost depistate celelalte două dispozitive explozive, dar două hoteluri din apropriere au fost evacuate după exploziile de la maraton.

UPDATE: Joseph Biden: Exploziile din Boston, probabil "atentat". Securitatea a fost sporită în SUA

Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost un "atentat" terorist, securitatea fiind sporită în oraşele Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN.

"Am fost informat în legătură cu ceea ce pare să fi fost un atentat", a declarat vicepreşedintele Joseph Biden, conform CNN.

UPDATE: Cel puţin trei oameni au murit în exploziile produse la maratonul din Boston, afirmă surse citate de Fox News.

Conform unei surse citate, trei cadavre au ajuns la morga unuia dintre spitalele din Boston.

UPDATE: Autorităţile americane încă nu au stabilit care este cauza exploziilor produse în Boston

Autorităţile americane nu au stabilit încă dacă exploziile produse la maratonul din Boston au fost accidentale sau este vorba de un atac terorist.

"Au fost mai multe explozii; la faţa locului s-au deplasat serviciile de intervenţie. Nu ştim exact câte poersoane au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului poliţiei din Boston.

Jurnaliştii din centrul de presă al evenimentului au relatat că au auzit două explozii.

Cel puţin 12 oameni au fost răniţi în exploziile produse la maratonul din Boston, anunţă surse citate de CBS News.

Hotelul Fairmount Copley Plaza în care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis ca urmare a incidentului.

Potrivit CNN, cel puţin şase persoane au fost rănite în cele două deflagraţii "majore".

Hotelul Fairmount Copley Plaza în care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis ca urmare a incidentului. La locul incidentului au sosit zeci de ambulanţe şi vehicule ale serviciilor de securitate.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici