Familia romă expulzată din Franţa a fost agresată în Kosovo

Leonarda Dibrani, adolescenta de etnie romă expulzată din Franţa către Kosovo, a fost agresată împreună cu familia, duminică după-amiază, de persoane necunoscute la Mitroviţa, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

370 afișări

"Familia Dibrani se plimba în Mitroviţa cu copiii când au fost agresaţi de persoane necunoscute", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei, sub acoperirea anonimatului.

Mama tinerei, Xhemaili, în vârstă de 41 de ani, "a fost lovită şi este spitalizată, în timp ce copiii, traumatizaţi, se află într-un comisariat de poliţie", a adăugat sursa citată.

Tatăl, Resat Dibrani, în vârstă de 47 de ani, se află la spitalul din Kosovska Mitroviţa lângă soţia sa, a precizat sursa.

"Aceasta demonstrează că Dibrani nu sunt în siguranţă aici", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei care a cerut să i se respecte anonimatul.

Guvernul francez a lansat, miercuri, o anchetă administrativă privind condiţiile în care a fost reţinută Leonarda, în vârstă de 15 ani, din estul Franţei, la 9 octombrie. Concluziile sale sunt aşteptate în decurs de 48 de ani, joi seara sau vineri.

Miercuri, câteva sute de liceeni s-au reunit în faţa rectoratului din Paris pentru a protesta faţă de expulzarea elevilor străini, după cea de săptămâna trecută, care a vizat unul dintre colegii lui, un armean şcolarizat în capitală.

Elevii au scandat "Valls demisia !" şi "Eliberaţi-l pe Khatchik!". În vârstă de 19 ani, Khatchik Kashatryan a fost expulzat sâmbătă către Armenia.

Expulzarea elevilor aflaţi în situaţie ilegală a provocat, miercuri, disensiuni în cadrul Guvernului şi majorităţii socialiste, focalizate pe politica imigraţiei şi personalitatea ministrului de Interne, Manuel Valls.

Preşedintele francez François Hollande i-a oferit tinerei Leonarda Dibrani posibilitatea de a se întoarce în Franţa singură, pentru a-şi continua studiile. Ea a respins această ofertă, asigurând că nu vrea să se întoarcă în Franţa fără familia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici