FĂRĂ PRECEDENT. Politico.com: Persoane numite în Administraţia Donald Trump au preluat atribuţiile înaintea aprobării Senatului

Persoane desemnate de preşedintele Donald Trump pentru poziţii în cadrul Administraţiei SUA şi-au început activităţile oficiale înainte de a primi aprobarea Senatului pentru numirea în funcţii, arată o investigaţie efectuată de site-ul Politico.com.

2120 afișări
Imaginea articolului FĂRĂ PRECEDENT. Politico.com: Persoane numite în Administraţia Donald Trump au preluat atribuţiile înaintea aprobării Senatului

FĂRĂ PRECEDENT. Politico: Persoane numite în Administraţia Trump au preluat atribuţiile înaintea aprobării Senatului

Potrivit investigaţiei jurnalistice, cel puţin patru oficiali desemnaţi pentru funcţii în cadrul a trei agenţii guvernamentale îşi desfăşoară activităţile înainte de a primi aprobarea Senatului. Problemele au fost depistate la Agenţia pentru Protecţia Mediului, la Departamentul de Stat şi la Oficiul prezidenţial pentru Management şi Buget.

Situaţia reflectă preocupările preşedintelui pentru funcţionarea instituţiilor, în contextul în care funcţii importante în Administraţia de la Washington sunt încă vacante, la nouă luni de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump. Noul lider de la Casa Albă a criticat în mod repetat Congresul, denunţând ritmul lent al procedurilor de numire în funcţii şi atribuind vina democraţilor.

Specialiştii atrag atenţia că începerea activităţilor în funcţii oficiale înainte de aprobarea Congresului reprezintă o încălcare a legislaţiei federale.

"Asistăm la situaţii care merg mai departe decât orice alte cazuri precedente. Mi se pare că, în anumite cazuri, le acordă unor persoane roluri care merg mult mai departe decât ar trebui", a explicat analistul Norm Ornstein, analist la American Enterprise Institute.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici