Bărbatul suspectat de expedierea scrisorii cu ricină adresate lui Barack Obama a fost inculpat

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a arestat un bărbat din Mississippi, suspectat că ar fi responsabil de trimiterea unor scrisori în care a fost descoperită ricină, destinate preşedintelui Barack Obama, unui senator şi unui alt oficial american, informează USA Today. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru "ameninţarea preşedintelui" Statelor Unite.

453 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat de expedierea scrisorii cu ricină adresate lui Barack Obama a fost inculpat

FBI a arestat un bărbat suspectat că ar fi trimis scrisorile cu ricină

Paul Kevin Curtis, 45 de ani, arestat de miercuri la domiciliul său din Corinth, statul Mississippi, a fost pus oficial sub acuzare de un procuror federal.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă 15 ani de închisoare, trei ani de eliberare sub control judiciar şi o amendă de 50.000 de dolari.

Bărbatul este acuzat de "expedierea în mod voluntar şi în cunoştinţă de cauză" a unei scrisori care conţinea "o ameninţare ce putea provoca moartea sau vătămarea corporală a preşedintelui Statelor Unite".

Paul Curtis este suspectat că ar fi expeditorul celor trei scrisori cu ricină adresate preşedintelui Obama, senatorului republican de Mississippi Roger Wicker şi judecătoarei Sadie Holland.

Ambele scrisori aveau ştampilă poştală a oraşului Memphis, potrivit autorităţilor. Rapoartele FBI notează că pe două scrisori scria: "A vedea un lucru greşit şi a nu-l dezvălui înseamnă a deveni părtaş la continuarea acestui lucru". Ambele scrisori erau semnate "Eu sunt KC şi aprob acest mesaj", formulă folosită de candidaţi la alegeri, la sfârşitul reclamelor din campania electorală.

Atât FBI cât şi Casa Albă au dezminţit speculaţiile conform cărora scrisorile ar avea vreo legătură cu exploziile de la maratonul din Boston.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi acumulare de lichid în plămâni. Moartea victimei poate surveni în 36 - 72 de ore în cazul în care substanţa este ingerată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici