FBI îşi va concentra atenţia asupra extremiştilor americani

Poliţia federală americană a anunţat luni că vrea "să se concentreze pe ameninţarea" tot mai mare pentru Statele Unite reprezentată de extremiştii americani care resping autoritatea administraţiei centrale, în scopul de a "împiedica" un alt atentat ca cel din Oklahoma City din 1995.

190 afișări
Imaginea articolului FBI îşi va concentra atenţia asupra extremiştilor americani

FBI îşi va concentra atenţia asupra extremiştilor americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceşti extremişti resping autoritatea administraţiei şi legile federale şi locale. Ei refuză să plătească impozitele, nu recunosc moneda americană şi recurg adeseori la violenţă şi acte ilegale, potrivit FBI.

Ca şi în cazul atentatului din Oklahoma City, "pot fi lupi singuratici atât de furioşi (...) încât să se lanseze într-o violenţă devastatoare", a declarat Stuart McArthur, director adjunct al departamentului de combatere a terorismului din cadrul FBI. "O parte din misiunea noastră constă în detectarea şi împiedicarea (acestui tip de ameninţare) înainte ca ea să ia acest drum".

Atentatul din Oklahoma City a provocat moartea a 168 de persoane la 19 aprilie 1995. Autorul său principal, Timothy McVeigh, condamnat la moarte şi executat în 2001, a fost interceptat deoarece conducea o maşină fără plăcuţe de înmatriculare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici