Femeile afgane ripostează. Cer talibanilor acces la educaţie şi locuri de muncă

  • Zeci de femei afgane au protestat marţi, în capitala ţării, împotriva conducerii talibane şi a noilor „reguli”.
  • „De ce aţi închis şcolile” şi „Muncă, mâncare şi educaţie” sunt două dintre sloganurile protestatarelor.
416 afișări
Imaginea articolului Femeile afgane ripostează. Cer talibanilor acces la educaţie şi locuri de muncă

FOTO AFP

Numai femeie să nu fi în Afganistan, sub un regim care urmăreşte să readucă statutul femeilor la cel din Evul Mdiu. 
 
Însă femeile nu vor să permită talibanilor să le ia drepturile câştigate cu greu, făcute însă tabula rasa în anii 1990, când aceştia au luat puterea pentru scurt timp. Aşa că s-au reunit în centrul capitalei şi au protestat, fără frică. 
 
„Noi, femeile, ne-am trezit şi detestăm discriminarea”, „suntem vocea oamenilor înfometaţi”, au strigat femeile, conform France24.
 
Totodată, femeile îi acuză pe talibani de uciderea soldaţilor din vechiul regim.
 
Protestul nu a durat mult, fiind oprit de talibani, care au încercat să-i oprească pe jurnaliştii prezenţi să transmită imagini de la faţa locului. 
 
Grupurile pentru drepturile omului şi guvernele statelor democratice cer conducerii talibane să respecte drepturile femeilor, însă nici vorbă de fair-play. Între timp, talibanii au venit cu o nouă restricţie: femeile nu au voie să călătorească singure, ci doar cu o rudă de sex masculin. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici