Forţele aeriene ucrainene spun că nu au o apărare eficientă împotriva rachetelor balistice iraniene

Forţele aeriene ucrainene au declarat marţi că, în prezent, nu au o apărare eficientă împotriva tipurilor de rachete balistice pe care Iranul se pregăteşte să le trimită Rusiei pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, relatează CNN.

2335 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene ucrainene spun că nu au o apărare eficientă împotriva rachetelor balistice iraniene

Forţele aeriene ucrainene spun că nu au o apărare eficientă împotriva rachetelor balistice iraniene

Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene din Ucraina, a declarat că raza de acţiune a rachetelor balistice iraniene care sunt furnizate, una de 300 km, iar cealaltă de 700 km, va permite forţelor ruseşti să lovească oriunde în interiorul Ucrainei.

"Există o mare probabilitate ca acestea să fie livrate în nord, de unde pot fi lansate asupra întregii Ucraine", a declarat Ihnat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la Kiev.

Anterior, marţi, CNN a relatat că Iranul se pregăteşte să trimită aproximativ 1.000 de arme suplimentare, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acţiune sol-suprafaţă şi mai multe drone de atac pentru ca Rusia să le folosească împotriva Ucrainei.

Întrebat dacă forţele armate ale Ucrainei sunt pregătite să se apere împotriva acestor tipuri de rachete balistice iraniene, Ihnat a răspuns că "vor lua toate măsurile şi mijloacele de protecţie împotriva acestor rachete" pe care le pot lua.

Cu toate acestea, Ihnat a avertizat că "în prezent nu avem o apărare eficientă împotriva acestor rachete. Este teoretic posibil să le doborâm, dar este foarte dificil să o facem cu mijloacele pe care le avem în prezent".

"Avem apărare aeriană, nu apărare antirachetă", a adăugat el.

Ihnat a declarat că el crede că Rusiei i se trimit rachetele balistice iraniene pentru a-şi spori rezervele tot mai mici de rachete Iskander-M.

"Este evident că aceste rachete le vin pentru a suplimenta aceste Iskander, pentru că, de fapt, ei rămân fără Iskander", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici