Fostul ministru bulgar de Externe Nikolai Mladenov, numit emisar special ONU în Irak

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, l-a numit pe fostul ministru bulgar de Externe Nikolai Mladenov în funcţia de emisar special în Irak, unde grupurile islamiste sunnite au intensificat atacurile împotriva Guvernului şiit.

146 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru bulgar de Externe Nikolai Mladenov, numit emisar special ONU în Irak

Nikolai Mladenov (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Peste 1.000 de irakieni, majoritatea civili, au fost ucişi în iulie în violenţele din Irak, aceasta fiind cel mai grav bilanţ din ultimii cinci ani.

Ban Ki-moon s-a declarat preocupat de intensificarea violenţelor, avertizând că există riscul "destrămării ţării".

"Liderii politici irakieni au responsabilitatea clară de a readuce ţara la stabilitate", a declarat secretarul general ONU, citat de Reuters.

Nikolai Mladenov, care a fost şef al diplomaţiei bulgare în perioada 2010 - 2013, îl înlocuieşte în funcţie pe diplomatul german Martin Kobler.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici