Fostul premier egiptean şi un ministru actual au interdicţie de a părăsi ţara

Fostul premier egiptean Ahmad Nazif şi actualul ministru al Informaţiilor, Anas el-Fekki, au interdicţie de a părăsi ţara, în baza unei decizii a Procurorului general, a anunţat sâmbătă agenţia de presă oficială Mena.

36 afișări
Imaginea articolului Fostul premier egiptean şi un ministru actual au interdicţie de a părăsi ţara

Fostul premier egiptean Ahmad Nazif (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procurorul general Abdel Maguid Mahmoud a decis să le interzică fostului premier Ahmad Nazif şi ministrului Informaţiilor, Anas el-Fekki (...), să părăsească ţara, a relatat Mena, fără a preciza ce anume li se reproşează celor doi.

Într-o decizie luată la o zi după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, procurorul a mai hotărât de asemenea să "blocheze bunurile fostului ministru de Interne egiptean Habib el-Adli, precum şi pe cele ale familiei sale, în urma unor plângeri privind transferul a peste patru milioane de lire egiptene (circa 600.000 de dolari) de la o societate de construcţii în contul său personal", conform agenţiei.

La 3 februarie, premierul egiptean, Ahmed Shafik, a anunţat că fostul ministru de Interne, a cărui plecare a fost cerută cu insistenţă de manifestanţi, va face obiectul unei anchete.

Foşti miniştri şi oficiali egipteni, între care Habib el-Adli şi magnatul în domeniul oţelului Ahmad Ezz, au primit interdicţie de a părăsi Egiptul, iar conturile lor au fost blocate, la decizia Parchetului general.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici