FOTO, VIDEO | O femeie a SUPRAVIEŢUIT după trei atacuri TERORISTE în care a fost surprinsă: cel din Barcelona, masacrul de la London Bridge şi atentatul de la Notre Dame

O tânără din Melbourne a fost surprinsă, în acest an, de trei atacuri teroriste: cel din Barcelona, cel de la London Bridge şi cel de la Paris, în ziua în care când un poliţist a fost înjunghiat în faţa celebrei catedrale Notre Dame.

5422 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | O femeie a SUPRAVIEŢUIT după trei atacuri TERORISTE în care a fost surprinsă: cel din Barcelona, masacrul de la London Bridge şi atentatul de la Notre Dame

O femeie a SUPRAVIEŢUIT după trei atacuri TERORISTE de care a fost surprinsă: Cel din Barcelona, masacrul de la London Bridge şi atentatul de la Notre Dame (Twitter: Julia Monaco)

Julia Monaco, în vârstă de 26 de ani, se afla la cumpărături cu prietenii, joi seara, atunci când teroriştii au intrat cu furgoneta în mulţime, pe Bulevardul La Rambla, în centrul Barcelonei. În atacurile din Spania, au murit 14 oameni, iar alte 130 de persoane au fost rănite.

A fost cea de-a treia experienţă de groază pe care femeia a trăit-o în acest an, în călătoriile sale prin Europa.

Tânăra a povestit iadul prin care a trecut cât timp a rămas blocată într-unul din magazinele din Piaţa Catalunya, după ce teroriştii au secerat pietonii aflaţi pe bulevardul aglomerat.


"Dintr-o dată am rămas blocaţi în magazin şi confuzia s-a generalizat", a declarat Julia Monaco, pentru postul de radio australian 3AW .

"În următoarea secundă, am fugit ca să scăpăm cu viaţă, în spatele magazinului, unde ni s-a spus să rămânem la pământ, departe de ferestre", a adăugat femeia.

"Nu am văzut camioneta, am văzut doar mulţimea şi poliţia şi ne-am dat seama după cum se purtau oamenii, care probabil au văzut scena, că ceva îngrozitor se întâmplă. Erau aproximativ 200 de persoane în piaţă. Dintr-o dată toţi au început să ţipe şi s-au întors în fugă", a povestit Julia Monaco.

"Oamenii de pe stradă se îmbulzeau ca să intre în magazin... Am fost îngroziţi", a mai spus tânăra, adăugând că cei mai panicaţi au fost copiii care s-au speriat foarte tare înainte ca poliţia să vină şi să îi evacueze, pe o uşă laterală.

Pe de altă parte, tânăra australiancă a mărturisit că deşi se simte "un pic zdruncinată", nu intenţionează să părăsească aşa curând Barcelona: "Veau să rămân aici, nu-i las pe ei, oricine ar fi, să câştige".

În luna iunie, Julia Monaco se afla la metroul din Londra, atunci când trei islamişti au ucis opt oameni după ce au intrat cu o camionetă în mulţime. Câteva zile mai târziu, un poliţist a fost înjunghiat în faţa Catedralei Notre Dame. Şi de data aceasta, tânăra se afla în apropiere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici