Franţa a interzis cerşetoria în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice

Ministerul francez de Interne a interzis prezenţa cerşetorilor şi a persoanelor fără adăpost, cu ocazia sărbătorilor, în zonelor comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice, scrie ziarul The Guardian, în ediţia electronică.

350 afișări
Imaginea articolului Franţa a interzis cerşetoria în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice

Franţa a interzis cerşetoria în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

În contextul în care economia Franţei este în criză şi în perspectiva unei noi recesiuni, oamenii săraci şi fără adăpost sunt din ce în ce mai vizibili în faţa magazinelor şi la intrările în staţiile de metrou. Organizaţiile umanitare au cerut măsuri pentru depăşirea crizei lipsei de locuinţe, însă preşedintele Nicolas Sarkozy a răspuns printr-o campanie împotriva cerşetorilor, notează ziarul The Guardian.

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a emis o serie de ordonanţe care prevăd interzicerea cerşetoriei în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice.

Gueant argumentează că arestarea sau amendarea cerşetorilor este esenţială pentru facilitarea turismului.

Cerşetoria a fost interzisă de circa un an pe Champs Elysées, însă acum interdicţia include perimetrul din apropierea Galeriilor Lafayette, magazinele Printemps, Muzeul Luvru şi Grădinile Tuileries.

Criticii afirmă că măsurile sunt parte a campaniei lui Sarkozy împotriva romilor, iar Claude Guéant sublinia la un moment dat că ordonanţele fac parte din "lupta nemiloasă" împotriva "infracţiunilor comise de români".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici