Franţa a ordonat închiderea unei moschei din apropierea Parisului din cauza caracterului radical

  • Franţa a închis o moschee la nord de Paris din cauza predicilor “inacceptabile”.
  • Autorităţile spun că predicile de acolo incitau la ură, violenţă şi “apărarea Jihadului”.
1229 afișări
Imaginea articolului Franţa a ordonat închiderea unei moschei din apropierea Parisului din cauza caracterului radical

Moscheea din Beauvais, un oraş de 50.000 de locuitor la aproximativ 100 de kilometri de Paris, va rămâne închisă timp de şase luni, potrivit prefecturii din regiunea Oise, potrivit France 24.

Decizia vine la două săptămâni după ce ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a declarat că a declanşat procedura de închidere a moscheii, deoarece imamul de acolo “vizează creştinii, homosexualii şi evreii” în predicile sale. Acest lucru, a spus ministru, este “inacceptabil”. Autorităţile locale au declarat că moscheea va fi închisă în două zile.

Cotidianul local Courrier Picard a raportat luna aceasta că imamul moscheii fusese recent convertit la islam. Asociaţia care gestionează moscheea a răspuns că observaţiile imamului au fost scoase din context, dar a decis suspendarea acestuia în urma hotărârii prefecturii.

Guvernul francez a anunţat la începutul anului că va intensifica controalele lăcaşurilor de cult şi ale asociaţiilor suspectate de răspândire a propagandei islamice radicale. Această reprimare a survenit după uciderea, în octombrie 2020, a profesorului Samuel Paty, pentru că ar fi prezentat în timpul unui curs de educaţie civică desene controversate ale profetului Mahomed publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Ministrul de Interne a declarat luna aceasta că aproximativ 100 de moschei şi săli de rugăciune musulmane din numărul total de 2.600 din Franţa au fost investigate în ultimele luni din cauza suspiciunilor că răspândesc o ideologie separatistă şi radicală. Şase moschei au fost investigate în vederea închiderii lor pe baza legilor franceze împotriva extremismului şi a separatismului islamist, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici