Franţa se opune aplicării pedepsei cu moartea cetăţenilor francezi care luptă pentru Stat Islamic

Franţa a confirmat că va lua „toate măsurile necesare” pentru a preveni Irakul din a aplica pedeapsa cu moartea cetăţenilor care au luptat pentru organizaţia teroristă Stat Islamic.

404 afișări
Imaginea articolului Franţa se opune aplicării pedepsei cu moartea cetăţenilor francezi care luptă pentru Stat Islamic

Franţa se opune aplicării pedepsei cu moartea cetăţenilor francezi care luptă pentru Stat Islamic

„Franţa se opune pedepsei cu moartea, aplicată în orice moment şi în orice loc", a declarat luni Ministerul francez de Externă,în contextul în tribunal din Irak a condamnat patru cetăţeni francezi la moarte.

Guvernul francez a declarat în repetate rânduri că cetăţenii francezi adulţi, reţinuţi în Irak sau Siria, ar trebui judectaţi local, refuzând repatrierea acestora.

Pedeapsa acestora a fost dată la o zi după ce alţi trei cetăţeni francezi au fost condamnaţi la moarte pentru că s-au alăturat organizaţiei Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici