Franţa susţine semnarea Acordului de Asociere între UE şi Republica Moldova, afirmă Hollande

Preşedintele francez, François Hollande, a confirmat luni, într-un comunicat, că Republica Moldova beneficiază de "susţinerea totată a Franţei" la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, după o întâlnire cu premierul moldovean, Iurie Leancă, la Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro.

146 afișări
Imaginea articolului Franţa susţine semnarea Acordului de Asociere între UE şi Republica Moldova, afirmă Hollande

Preşedintele francez, François Hollande şi premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest acord de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova urmează să fie semnat pe 27 iunie.

În cursul unei întâlniri, preşedintele francez şi premierul moldovean au "convenit să consolideze cooperarea bilaterală, în special în domeniile economic şi cultural" între cele două state.

Hollande "a salutat acţiunile Republicii Moldova, membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, în vederea facilitării învăţământului în limba franceză", potrivit comunicatului citat.

De asemenea, el a declarat că Franţa "susţine politica de reformare şi modernizare iniţiată de Guvernul Republicii Moldova".

Recent, Leancă a afirmat că Republica Moldova are nevoie de o perspectivă clară de aderare la UE şi a subliniat că lipsa acestei perspective poate genera instabilitate şi este folosită ca un argument în favoarea Uniunii Vamale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici