Fratele lui George Floyd a cerut Congresului american să oprească abuzurile poliţiei

  • La câteva ore după ce a avut loc înmormântarea lui George Floyd, fratele mai mic al acestuia a susţinut în faţa Congresului american o alocuţiune impresionantă
  • Acesta a cerut membrilor Congresului să nu permită ca Floyd să devină doar un nume pe lista lungă a victimelor de culoare ale poliţiei americane
1024 afișări
Imaginea articolului Fratele lui George Floyd a cerut Congresului american să oprească abuzurile poliţiei

Philonise Floyd

La câteva ore după ce a avut loc înmormântarea lui George Floyd, fratele mai mic al acestuia a susţinut în faţa Congresului american o alocuţiune impresionantă, cerând membrilor Congresului să nu permită ca Floyd să devină doar un nume pe lista lungă a victimelor de culoare ale poliţiei americane, scrie The Guardian. 
 
Philonise Floyd fost audiat miercuri în condiţiile în care milioane de protestatari americani au ieşit în stradă cerând să fie luate măsuri în toate instituţiile americane, fie acestea guvernamentale, militare, media şi de divertisment sau din domenii precum cel sportiv, academic, de afaceri, ştiinţă şi tehnologie. 
 
„Am obosit. Am obosit să tot simt cum mă cuprinde durerea atunci când o persoană de culoare este ucisă fără vreun motiv. Azi sunt aici ca să vă rog să îi puneţi capăt. Să puneţi capăt durerii”, a spus Philonise Floyd. 
 
Congresmanii americani au audiat totodată reprezentanţi ai drepturilor omului şi pe avocatul lui George Floyd, Benjamin Crump, care a cerut o serie de reforme în ceea ce priveşte metodele folosite de poliţia americană şi responsabilitatea poliţiştilor. Câteva dintre persoanele audiate au abordat subiectul scăderii fondurilor alocate poliţiei – măsură cerută de protestatari – şi ar atras atenţia că s-ar putea ajunge într-un punct în care siguranţa oamenilor să fie pusă în pericol. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici