Freezing rain la Frankfurt: Zborurile de pe aeroport au fost întrerupte

Aeroportul Frankfurt era paralizat duminică seara în urma efectelor unei freezing rain, care a blocat la sol toate avioanele, determinând o anulare a zborurilor atât la plecare, cât şi la sosire, a anunţat un purtător de cuvânt.

303 afișări
Imaginea articolului Freezing rain la Frankfurt: Zborurile de pe aeroport au fost întrerupte

Freezing rain la Frankfurt: Zborurile de pe aeroport au fost întrerupte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de zboruri au fost anulate începând de la ora locală 16.40 (18.40, ora României), deoarece nu mai era posibil să fie împiedicată formarea gheţii pe avioane, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al aeroportului. Gheaţa îngreunează avioanele şi le reduce aerodinamismul. Ea reprezintă o problemă majoră de securitate.

Zborurile către Frankfurt au fost direcţionate către alte aeroporturi, a precizat purtătorul de cuvânt, care nu excludea o posibilă reluare iminentă a traficului.

Ultimele mişcări de avioane la Frankfurt sunt prevăzute la miezul nopţii (luni, 1.00, ora României), iar o reluare luni dimineaţa, la ora 4.00 GMT (6.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici