Frontul al-Nusra a ameninţat coaliţia cu represalii "în lumea întreagă"

Frontul al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, a ameninţat sâmbătă cu represalii "în lumea întreagă" ţările din cadrul coaliţiei conduse de Washington care efectuează atacuri contra jihadiştilor în Siria, denunţând această ofensivă de "război contra islamului".

365 afișări
Imaginea articolului Frontul al-Nusra a ameninţat coaliţia cu represalii "în lumea întreagă"

Frontul al-Nusra a ameninţat coaliţia cu represalii "în lumea întreagă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste state au comis un act dezgustător care le va pune pe lista unor ţinte ale forţelor jihadiste în lumea întreagă", a avertizat Abu Firas al-Souri, un purtător de cuvânt al Frontului al-Nusra, într-o înregistrare video difuzată pe Internet.

Coaliţia condusă de Statele Unite şi aliaţii săi arabi efectuează, începând din 23 septembrie, atacuri în Siria asupra unor poziţii ale organizaţiei extremiste Stat Islamic (SI), dar a vizat, de asemenea, Frontul al-Nusra, gruparea jihadistă clasată drept "organizaţie teroristă" de Washington. Frontul al-Nusra a pierdut cel puţin 57 de combatanţi în aceste atacuri, potrivit unui ONG.

"Suntem angajaţi într-un război pe termen lung", a avertizat purtătorul de cuvânt al Frontului al-Nusra. "Acest război nu se va termina în câteva luni, sau într-un an, sau în ani, el ar putea să dureze decenii", a spus Abu Firas al-Souri.

"Suntem capabili să rezistăm", a anunţat purtătorul de cuvânt, adăugând că acest "război nu este purtat contra al-Nusra, ci contra islamului".

El a denunţat ţările arabe implicate în atacuri, afirmând că s-au poziţionat "de partea represiunii şi necredincioşilor" şi avertizând că "acest fapt va avea consecinţe".

Statele Unite au afirmat că au atacat marţi în Siria gruparea Khorasan, dar, potrivit unpor experţi şi rebelilor, este vorba în realitate de Frontul al-Nusra, care luptă alături de insurgenţi împotriva regimului de la Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici