General israelian: Grupurile "teroriste" care luptă contra regimului sirian îşi consolidează poziţia

Organizaţiile "teroriste" care luptă alături de insurgenţii sirieni împotriva regimului Bashar al-Assad îşi consolidează capacităţile, afirmă şeful Statului major al armatei israeliene, Benny Ganz.

356 afișări
Imaginea articolului General israelian: Grupurile "teroriste" care luptă contra regimului sirian îşi consolidează poziţia

General israelian: Grupurile "teroriste" care luptă contra regimului sirian îşi consolidează poziţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia din Siria a devenit excepţional de periculoasă. Organizaţiile teroriste îşi consolidează poziţiile pe teren. În acest moment, acestea luptă împotriva regimului al-Assad, dar s-ar putea orienta şi spre Israel în viitor", a afirmat generalul israelian în cursul unei conferinţe desfăşurată la Herzliya, în apropiere de Tel-Aviv.

"Armamentul strategic important pe care îl deţine Siria ar putea ajunge la grupări teroriste", adaugă şeful Statului Major israelian, referindu-se în principal la armele chimice siriene.

Situaţia s-a agravat în ultimele săptămâni în zona Platoului Golan, la frontiera dintre Siria şi Israel.

Siria se confruntă de doi ani cu un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morţi. Regimul Bashar al-Assad, un inamic al Israelului, consideră grupări "teroriste" forţele insurgente subordonate opoziţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici