George Soros susţine că Donald Trump „va eşua“ ca preşedinte şi că Brexitul „va dura trei zile“

Miliardarul George Soros a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Bloomerg, că Donald Trump „va eşua“ ca preşedinte şi că Brexitul „va dura trei zile“, notează The Independent.

3821 afișări
Imaginea articolului George Soros susţine că Donald Trump „va eşua“ ca preşedinte şi că Brexitul „va dura trei zile“

Bilionarul George Sorors a decalarat că Donald Trump „va eşua“ şi că Brexitul „va dura trei zile“, conform The Independent. (Imagine: Hepta / Medaiafax Arhiva Foto)

George Soros l-a numit pe Donald Trump „un dictator în devenire“, „un impostor şi un escroc“ .
 
„Personal, sunt convins că va eşua“, a declarat omul de afaceri într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg. „Nu pentru că oamenii ca mine ar vrea ca el să eşueze, ci pentru că ideile după care se ghidează sunt contradictorii“.
 
 
Soros a susţinut-o pe contra-candidata lui Trump, Hillary Clinton, şi a fost „surprins“ când a aflat rezultatele alegerilor, deoarece „nu se aştepta ca Trump să câştige“. El crede că pieţele financiare nu „se vor descurca bine“ din cauza nesiguranţei administraţiei Trump.
 
Despre Brexit, acesta a afirmat: „În opinia mea, este puţin probabil ca prim-ministrul May să rămână la putere. Deja are un cabinet foarte divizat cu o majoritate mică în Parlament. Nu cred ca va rezista“.
 
„În acest moment oamenii din Marea Britanie sunt în negare. (...) În acest moment situaţia economică nu este atât de rea cum s-a prezis şi ei trăiesc cu speranţe. Dar o dată ce moneda scade (...) se va observa un declin al standardelor de viaţă“, a mai adaugat bilionarul.
 
Soros nu exclude o reîntoarcere a Marii Britanii în Uniunea Europeană: „Divorţul durează. E mult mai greu să divorţezi decât să te căsătoreşti. (...) În teorie, sau poate chiar în practică o să putem vedea următoarea situaţie în 2019 sau 2020, Marea Britanie va părăsi UE, pentru că trebuie să o părăsească, vineri, dar în weekend se vor alătura din nou Uniunii şi vor avea o nouă înţelegere luni dimineaţă“.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici