Germania este optimistă că Kristalina Gheorghieva va fi aleasă la şefia FMI

Germania se aşteaptă ca actualul director executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Gheorghieva, să devină noul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat luni o purtătoare de cuvânt al Ministerului german pentru Finanţe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

141 afișări
Imaginea articolului Germania este optimistă că Kristalina Gheorghieva va fi aleasă la şefia FMI

Germania este optimistă că Kristalina Gheorghieva va fi aleasă la şefia FMI

Kristalina Gheorghieva din Bulgaria a fost desemnată vineri de guvernele statelor membre candidatul Uniunii Europene pentru a conduce Fondul Monetar Internaţional, după mai mult de 12 ore de discuţii şi voturi pe fondul diviziunilor din cadrul blocului Comunitar.

Majoritatea statelor membre UE o susţin pe Gheorghieva, chiar dacă alegerea acesteia necesită o schimbare a unei reguli care cere ca şeful FMI să fie mai tânăr de 65 de ani.

Germania este optimistă că vârsta acesteia nu va reprezenta un obstacol în preluarea şefiei FMI, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Fostul şef al FMI, Christine Lagarde, din Franţa, şi-a dat demisia în iulie după ce liderii UE au ales-o în locul lui Mario Draghi în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene.

Taguri:
germania,
fmi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici