Gianni Pittella: Ar fi "corect" ca România şi Bulgaria să adere la Schengen

România şi Bulgaria trebuie să adere la spaţiul european de liberă circulaţie (Schengen) pentru că aceasta ar fi decizia "corectă", afirmă Gianni Pittella, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, informează presa italiană.

436 afișări
Imaginea articolului Gianni Pittella: Ar fi "corect" ca România şi Bulgaria să adere la Schengen

Gianni Pittella: Ar fi "corect" ca România şi Bulgaria să adere la Schengen (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Noi susţinem dreptul la mobilitate şi, din acest motiv, considerăm că este corect ca România şi Bulgaria să fie admise în Spaţiul Schengen", a declarat Gianni Pittella, liderul grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Potrivit site-ului revistei italiene Europae, eurodeputatul Gianni Pittella, care a efectuat recent o vizită la Bucureşti, a evocat şi necesitatea unei modificări profunde a politicilor economice la nivel european.

De asemenea, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din PE a pledat pentru o abordare mai incisivă a Uniunii Europene în vederea soluţionării crizelor din Ucraina şi din Orientul Mijlociu.

La sfârşitul luni martie, preşedintele Klaus Iohannis declara în legătură cu aderarea la Schengen că are "un optimism moderat", el menţionând că recentele evoluţii din Parlament, în care anumite solicitări venite din partea justiţiei au fost respinse, "nu ajută absolut deloc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici