Gruparea kurdă TAK revendică atentatul de la Istanbul, soldat cu 11 morţi

Gruparea kurdă TAK, afiliată mişcării Partidul Muncitorilor Kurzi (PKK), a revendicat vineri atentatul cu maşină-capcană din Istanbul de marţi, în care au murit 11 persoane, se arată într-un comunicat postat pe site-ul grupării, preluat de Reuters.

449 afișări
Imaginea articolului Gruparea kurdă TAK revendică atentatul de la Istanbul, soldat cu 11 morţi

Gruparea kurdă TAK revendică atentatul de la Istanbul, soldat cu 11 morţi (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Potrivit ultimului bilanţ, 11 persoane au murit (şapte poliţişti şi patru civili) şi 36 au fost rănite în atacul cu maşină-capcană de marţi dimineaţă în apropiere de centrul istoric al Istanbulului.

O maşină încărcată cu explozibili a fost detonată de la distanţă, în timp ce un autobuz al poliţiei trecea prin apropiere, susţine presa turcă.

În schimb, pe site-ul grupării TAK, militanţii kurzi susţin că este vorba despre un atac sinucigaş.

TAK a mai revendicat şi alte atacuri comise în Turcia în acest an - două în Ankara din martie şi februarie, soldate cu 37, respectiv 29 de decese.

Atât TAK cât şi PKK sunt considerate grupări teroriste de către Turcia şi Statele Unite. Mişcarea radicală Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) lansează frecvent atacuri împotriva forţelor turce de securitate.

În sud-estul ţării, unde se află majoritatea populaţiei kurde, autorităţile turce au lansat la finalul anului trecut o ofensivă de amploare împotriva militanţilor kurzi, care au comis mai multe atacuri teroriste comise în ţară, după ce un acord de încetare a conflictului armat între cele două părţi a ieşit din vigoare pe 20 iulie 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici