Grupul Eni a descoperit un zăcământ uriaş de gaze în largul Egiptului, cel mai mare din Mediterana

Grupul italian Eni a descoperit un zăcământ uriaş de gaze naturale în largul Egiptului, care ar putea avea rezerve de până la 5,5 miliarde de barili echivalent de petrol, cele mai mari din Mediterana şi unele dintre cele mai mari din lume, relatează MarketWatch.

641 afișări
Imaginea articolului Grupul Eni a descoperit un zăcământ uriaş de gaze în largul Egiptului, cel mai mare din Mediterana

Grupul Eni a descoperit un zăcământ uriaş de gaze în largul Egiptului, cel mai mare din Mediterana

La capacitate maximă, exploatarea zăcământului ar putea satisface în totalitate necesarul de gaze naturale al Egiptului timp de mai multe decenii.

Zăcământul se află în apele teritoriale ale Egiptului, la o adâncime de 1.450 de metri, în blocul Shorouk, care a fost atribuit în ianuarie 2014 grupului Eni de către Ministrul Egiptean al Petrolului, în urma unei licitaţii internaţionale.

Eni deţine drepturi integrale de dezvoltare a perimetrului.

“Activităţile de exploare sunt esenţiale pentru strategia noastră de dezvoltare. În ultimii şapte ani am descoperit resurse de 10 miliarde de barili de echivalent petrol, 300 de milioane de barili în prima jumătate a acestui an”, afirmă directorul general al Eni, Claudio Descalzi, într-un comunicat.

Zăcământul este cea mai mare descoperire de gaze făcută vreaodată în Egipt şi în Marea Mediterană şi ar putea deveni una dintre cele mai mari descoperiri de gaze naturale din lume. Eni va accelera dezvoltarea zăcământului, cu ajutorul celor mai bune tehnologii existente, se arată în comunicatul companiei.

Eni este principalul producător de hidrocarburi din Egipt, cu o producţie zilnică de 200.000 de barili echivalent de petrol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici