Guvernul Germaniei propune măsuri privind azilul şi imigraţia

Guvernul Germaniei va prezenta Parlamentului un proiect de lege care prevede accelerarea procedurilor de azil, deportarea imigranţilor respinşi, precum şi facilitarea construirii de centre pentru refugiaţi, anunţă surse oficiale citate de site-ul agenţiei DPA.

372 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei propune măsuri privind azilul şi imigraţia

Guvernul Germaniei propune măsuri privind azilul şi imigraţia (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Proiectul, care va fi dezbătut joi în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), intervine în contextul în care aproximativ 10.000 de imigranţi extracomunitari ajung zilnic în Germania, în pofida intensificării controalelor la frontiere.

Conform noilor reglementări, Albania, Kosovo şi Muntenegru ar urma să fie catalogate drept "ţări de origine sigure", lucru care va permite respingerea cererilor de azil din partea cetăţenilor acestor state.

În plus, imigranţii ar urma să fie ajutaţi cu bunuri mai degrabă decât cu bani, în contextul în care mulţi cetăţeni ai statelor din Balcanii de Vest vin în Germania pentru a încasa indemnizaţii sociale.

De asemenea, legea va permite participarea refugiaţilor la cursuri de integrare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici