CRIZA IMIGRANŢILOR: Refugiaţi din taberele din Germania, acuzaţi de violuri, abuzuri sexuale şi proxenetism - FOTO, VIDEO

Tabăra de refugiaţi de la Giessen, care este cea mai mare din Germania, este un loc "periculos", unde violurile şi abuzurile asupra copiilor sunt un lucru obişnuit, se arată într-o scrisoare trimisă de mai multe organizaţii care luptă pentru protejarea femeilor, citată de cotidianul Daily Mail.

69349 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Refugiaţi din taberele din Germania, acuzaţi de violuri, abuzuri sexuale şi proxenetism - FOTO, VIDEO

În oraşul Giessen, care are o populaţie de 78.000 de locuitori, se află cea mai mare tabără destinată refugiaţilor din Orientul Mijlociu, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania doreşte să primească imigranţii care fug din calea războiului din Siria.

Potrivit Daily Mail, autorităţile din Germania sunt însă îngrijorate de numărul mare de migranţi care au ajuns în această ţară în ultima perioadă. Potrivit estimărilor, peste un milion de oameni sunt aşteptaţi să ajungă în Germania până la sfârşitul anului.

În scrisoarea citată se menţionează că tabără nu este deloc "un loc al păcii", aşa cum ar trebui să fie, ci dimpotrivă: "Afluxul tot mai mare de refugiaţi a complicat situaţia femeilor şi a tinerelor de la tabăra din Giessen şi alte asemenea locuri. Numeroase violuri şi abuzuri sexuale au avut loc. Multe femei dorm îmbrăcate în haine de stradă, nu merg la toaletă noaptea, de teama de a nu fi violate. Chiar şi în timpul zilei, femeilor le este frică să meargă prin tabără.  Femeile reclamă că, atât ele, cât şi fiicele lor, au fost violate sau supuse agresiunilor sexuale".

"Este un lucru dovedit că în cultura musulmană femeile şi copiii nu sunt protejaţi. Această situaţie este în sprijinul celor care atribuie femeilor un rol inferior şi care le consideră pe cele care călătoresc singure drept un vânat. Multe dintre femei au fugit din ţara lor pentru a scăpa de căsătoriile forţate sau de abuzuri, crezând că aici vor avea o viaţă liniştită. Însă, nu s-a întâmplat asta", se mai arată în scrisoare.

Potrivit Daily Mail, unul dintre refugiaţi confirmă aceste informaţii. "Tabăra este un loc periculos. Bărbaţi de diferite naţionalităţi se luptă între ei şi femeile sunt atacate", a declarat Atif Zahoor, care a venit în Germania cu familia sa, având paşapoarte false.

Cotidianul britanic menţionează, de asemenea, că autorităţile locale sunt îngrijorate de situaţia creată, ţinând cont că în oraşul lor, care este un centrul universitar unde învaţă 24.000 de studenţi, sunt cazaţi peste 6.000 de sirieni, pakistanezi, kurzi sau irakieni. Mulţi dintre refugiaţi merg în grupuri pe stradă şi chiar fac observaţii femeilor că nu sunt îmbrăcate corespunzător.

În scrisoarea trimisă de organizaţiile care luptă pentru drepturile femeilor se menţionează, de asemenea, că în unele tabere din Germania se practică prostituţia forţată: "Primim un număr tot mai mare de reclamaţii legate de prostituţie forţată. Aceste cazuri nu sunt izolate".

În tabăra din oraşul Bayernkaserne, bărbaţi, femei şi copii dorm la un loc în corturi, iar unul dintre angajaţi a declarat, pentru un post local de televiziune, că această tabără "este cel mai mare bordel din oraş".

Daily Mail menţionează că unii dintre agenţii de securitate, angajaţi de statul german pentru a asigura ordinea în aceste tabere, au fost găsiţi de poliţie că traficau droguri, arme şi cuţite pentru migranţi şi că nu relatau cazurile de prostituţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici